22. 07. 2017.

Matična mliječ (liofilizirana)

SIGURNOSNO TEHNIČKI LIST

Ime proizvoda:  Liofilizirana matična mliječ u prahu 100 %

Klasa:  nije ograničena roba

Osnova inspekcije:  DGR 50

Aplikator:  Beijing Tengchang International Transportation Service Co., LTD, Jiangsu Branch

Proizvođač:  Lianyungang Zhongyi International Trade Co. LTD

Izgled:  blijedo žućkasti kristalni prah

Glavna opasnost:  nema glavne opasnosti

Preporuka od IATA Compatibility klasi, grupi i broju:  nema ograničenja

Zahtjevi pakiranja:  –

Bilješke:  –

Analiza opasnih podataka za robu u skladištenju i transportu:  Liofilizirana matična mliječ u prahu 100 % je blijedo žućkasti kristalni prah blagog mirisa. Otapa se u vodi i ne otapa se u etanolu. Držite udaljeno od topline, iskrenja i plamena. Držite udaljeno od izvora zapaljenja. Skladištite u blago zatvorenom spremniku. Skladištite u hladnom, suhom i dobro prozračenom prostoru udaljenom od inkompatibilnih sastojaka. Liofilizirana matična mliječ u prahu 100 % nema opasnosti od zapaljenja ili drugih opasnosti. Sugerira se da se može transportirati kao roba bez ograničenja.

Postupak u oštećenom spremniku:  pometite i stavite u suhi, zatvoren spremnik

Metoda gašenja vatre:  voda, suhe kemikalije, kemijska pjena ili karbon dioksid

Hitne mjere za trovanje:  odmah isperite s puno vode

Metoda za čišćenje i uklanjanje zagađivača:  Operite temeljito nakon rukovanja. Odstranite kontaminiranu odjeću i operite prije ponovne upotrebe.

Ostali komentari:  odjenite prikladnu zaštitnu odjeću, rukavice i zaštitne naočale

Odredbe za opasnost od eksplozije:  nema opasnosti od eksplozije

Odredbe za opasnost od požara:  nema opasnosti

Odredbe za opasnost od oksidacije:  nema opasnosti od oksidacije

Odredbe za opasnost od trovanja:  nema opasnosti od trovanja

Odredbe za opasnost od radioaktivnosti:  nema opasnosti od radioaktivnosti

Odredbe za korozivnu opasnost:  nema korozivne opasnosti

Odredbe za ostale opasnosti:  nema ostalih opasnosti

 

Aspartam je umjetni zaslađivač u formi granula ili praha.

Slađi je od šećera 200 puta i koristi se kao njegova zamjena u proizvodnji hrane i pića.

Mononatrijev glutaminat, također poznat kao natrijev glutamat i MSG, je natrijeva sol prirodne ne-esencijalne amino kiseline glutaminske kiseline.

U svom čistom obliku, pojavljuje se kao bijeli kristalni prah.

Askorbinska kiselina, poznatija kao vitamin C, prah je ili kristal bijele do svijetlo-žute boje s antioksidativnim svojstvima.

Ime je izvedeno iz a (“ne”) i scorbutus („skorbut“), bolesti uzrokovane nedostatakom vitamina C.

Glukoza je jednostavni šećer, monoasaharid, te je jedan od najvažnijih ugljikohidrata.

Koristi se kao izvor energije kod životinja i biljaka. Jedan je od glavnih produkata fotosinteze i služi kao početna supstanca za respiraciju, tj. disanje.

Na sobnoj temperaturi, limunska kiselina je bijeli kristalni prah, lako topiv u vodi.

Industrijski se može dobiti iz limuna, ali se najčešće dobiva iz šećera fermentacijom pomoću plijesni.

Mrkva je korjenasto povrće, obično narančaste, ljubičaste, crvene, bijele ili žute boje čiji je jestivi dio glavni korijen.

U Starom vijeku mrkva je bila korištena kao ljekovita biljka zbog toga što sadrži znatne količine vitamina..

Rajčica koncentrat je gusta pasta od zrele rajčice iz koje su uklonjene sjemenke i kora.

Proizvodi se na 2 načina – «hot» i «cold break».  Dok «hot break» grije rajčicu na oko 100 °C, «cold break» se odvija na oko 66 °C..

Rajčica prah dobiva se sušenjem koncentrata rajčice na više načina od kojih dominiraju 2 komercijalna – AD («air dried») i SD («spray dried»).

Primjenom direktnog sušenja (AD) proizvod se suši grijanim zrakom na brži način, a rezultat je svjetliji prah.