20. 11. 2017.

Trinatrij citrat dihidrat

Opis proizvoda Trinatrij citrat dihidrat, BP2002/USP30/E331, Prehrambeni aditiv
Kemijska formula C6H5O7Na3 x 2H2O
Molekulska masa 294,10
Einecs 200-675-3
CAS broj 6132-04-3
Upotreba Kao : tvar za poboljšanje okusa, emulgator, stabilizator.
Rok trajanja 2 godine
SADRŽAJ ANALIZE ZAHTJEV
Izgled otopine Bistra i bezbojna
Kloridi ≤50 ppm
Oksalati ≤100 ppm
Sulfati ≤150 ppm
Teški metali ( kao olovo) ≤5 ppm
Olovo ≤1ppm
Arsen ≤1 ppm
Živa ≤1 ppm
Gubitak sušenjem 11,0-13,0%
Analiza 99,0-100,5%
pH ( 5% tna vodena otopina) 7,5-9,0
Mesh 30-100 mesha
Čuvanje U suhom i hladnom mjestu u dobro zatvorenoj ambalaži.
 

Aspartam je umjetni zaslađivač u formi granula ili praha.

Slađi je od šećera 200 puta i koristi se kao njegova zamjena u proizvodnji hrane i pića.

Mononatrijev glutaminat, također poznat kao natrijev glutamat i MSG, je natrijeva sol prirodne ne-esencijalne amino kiseline glutaminske kiseline.

U svom čistom obliku, pojavljuje se kao bijeli kristalni prah.

Askorbinska kiselina, poznatija kao vitamin C, prah je ili kristal bijele do svijetlo-žute boje s antioksidativnim svojstvima.

Ime je izvedeno iz a (“ne”) i scorbutus („skorbut“), bolesti uzrokovane nedostatakom vitamina C.

Glukoza je jednostavni šećer, monoasaharid, te je jedan od najvažnijih ugljikohidrata.

Koristi se kao izvor energije kod životinja i biljaka. Jedan je od glavnih produkata fotosinteze i služi kao početna supstanca za respiraciju, tj. disanje.

Na sobnoj temperaturi, limunska kiselina je bijeli kristalni prah, lako topiv u vodi.

Industrijski se može dobiti iz limuna, ali se najčešće dobiva iz šećera fermentacijom pomoću plijesni.

Mrkva je korjenasto povrće, obično narančaste, ljubičaste, crvene, bijele ili žute boje čiji je jestivi dio glavni korijen.

U Starom vijeku mrkva je bila korištena kao ljekovita biljka zbog toga što sadrži znatne količine vitamina..

Rajčica koncentrat je gusta pasta od zrele rajčice iz koje su uklonjene sjemenke i kora.

Proizvodi se na 2 načina – «hot» i «cold break».  Dok «hot break» grije rajčicu na oko 100 °C, «cold break» se odvija na oko 66 °C..

Rajčica prah dobiva se sušenjem koncentrata rajčice na više načina od kojih dominiraju 2 komercijalna – AD («air dried») i SD («spray dried»).

Primjenom direktnog sušenja (AD) proizvod se suši grijanim zrakom na brži način, a rezultat je svjetliji prah.