05. 05. 2024.

Kalijev sorbat

 

 

 

Naziv proizvoda

 

 

 

KALIJEV SORBAT

Formula

C6H7KO2

Sadržaj analize  

Standard  

Identifikacija  

Odgovara standardima  

Izgled  

Bijele granule  

Čistoća  

99,0 – 101,0 %

Slobodne kiseline (kao SO4)

< 1 %

Slobodne lužine (kao K2CO3)

< 1 %

Teški metali (kao Pb)

≤ 10 ppm

Arsen (kao As)

≤ 3 ppm

Gubitak sušenjem  

≤ 1,0 %

Olovo

≤ 2  ppm

Točka taljenja (kao sorbinska kiselina)

133,0°C – 135,0°C

Živa  

≤ 1 ppm

Aldehidi  

< 0,1 %

Organske hlapive primjese

Odgovara zahtjevima  

Kloridi (kao Cl)

≤ 0,1%

Ostaci organskih otapala

Negativno  

Mikroorganizmi

Nema mikroorganizama

 

Aspartam je umjetni zaslađivač u formi granula ili praha.

Slađi je od šećera 200 puta i koristi se kao njegova zamjena u proizvodnji hrane i pića.

Mononatrijev glutaminat, također poznat kao natrijev glutamat i MSG, je natrijeva sol prirodne ne-esencijalne amino kiseline glutaminske kiseline.

U svom čistom obliku, pojavljuje se kao bijeli kristalni prah.

Askorbinska kiselina, poznatija kao vitamin C, prah je ili kristal bijele do svijetlo-žute boje s antioksidativnim svojstvima.

Ime je izvedeno iz a (“ne”) i scorbutus („skorbut“), bolesti uzrokovane nedostatakom vitamina C.

Glukoza je jednostavni šećer, monoasaharid, te je jedan od najvažnijih ugljikohidrata.

Koristi se kao izvor energije kod životinja i biljaka. Jedan je od glavnih produkata fotosinteze i služi kao početna supstanca za respiraciju, tj. disanje.

Na sobnoj temperaturi, limunska kiselina je bijeli kristalni prah, lako topiv u vodi.

Industrijski se može dobiti iz limuna, ali se najčešće dobiva iz šećera fermentacijom pomoću plijesni.

Mrkva je korjenasto povrće, obično narančaste, ljubičaste, crvene, bijele ili žute boje čiji je jestivi dio glavni korijen.

U Starom vijeku mrkva je bila korištena kao ljekovita biljka zbog toga što sadrži znatne količine vitamina..

Rajčica koncentrat je gusta pasta od zrele rajčice iz koje su uklonjene sjemenke i kora.

Proizvodi se na 2 načina – «hot» i «cold break».  Dok «hot break» grije rajčicu na oko 100 °C, «cold break» se odvija na oko 66 °C..

Rajčica prah dobiva se sušenjem koncentrata rajčice na više načina od kojih dominiraju 2 komercijalna – AD («air dried») i SD («spray dried»).

Primjenom direktnog sušenja (AD) proizvod se suši grijanim zrakom na brži način, a rezultat je svjetliji prah.