17. 11. 2017.

Alkalizirani kakao prah 10-12%

 

 

Naziv proizvoda

 

  

 

ALKALIZIRANI KAKAO PRAH 10-12%

Sadržaj analize Standard
Opis proizvoda Kakao prah, alkalizirani ref. AM, proizveden je iz zrna kakaovca u kontroliranim higijenskim uvjetima i ne sadrži nikakve štetne sastojke, aditive i konzervanse.  
Sastojci Zrno kakaovca
Organoleptička svojstva Fini, slobodno tekući smeđi prah
Okus i miris Tipičan za kakao
Boja Tamno smeđa
Finoća (200 mesh sita) min 99 %
Masnoća na suhoj bazi 10 – 12 %
Vlaga max 5 %
pH 6,9 – 7,5
Pepeo max 14 %
Ukupna količina bakterija (cfu/g) 5000/g
Plijesni (cfu/g) max 100/g
Kvasci (cfu/g) max 50/g
Koliformi (cfu/g) max 30/g
Escherichia coli MPN PER G negative/g
Salmonella (cfu/g) negative/25 g
Patogene bakterije (cfu/g) negative/25 g
Staphylococcus 40 – 80 mesh
Alfatoksin B1 max 2 µ/kg
Alfatoksin (B1+B2+G1+G2) max 5 µ/kg
Okratoksin A negative µg/kg
HCH A,β,δ mg/kg max 0,01
Lindan mg/kg max 0,05
Aldrin mg/kg max 0,01
Dieldrin mg/kg max 0,01
Živa max 0,01 mg/kg
Arsen max 1,0 mg/kg
Olovo max 2,0 mg/kg
Bakar max 50 mg/kg
 

Aspartam je umjetni zaslađivač u formi granula ili praha.

Slađi je od šećera 200 puta i koristi se kao njegova zamjena u proizvodnji hrane i pića.

Mononatrijev glutaminat, također poznat kao natrijev glutamat i MSG, je natrijeva sol prirodne ne-esencijalne amino kiseline glutaminske kiseline.

U svom čistom obliku, pojavljuje se kao bijeli kristalni prah.

Askorbinska kiselina, poznatija kao vitamin C, prah je ili kristal bijele do svijetlo-žute boje s antioksidativnim svojstvima.

Ime je izvedeno iz a (“ne”) i scorbutus („skorbut“), bolesti uzrokovane nedostatakom vitamina C.

Glukoza je jednostavni šećer, monoasaharid, te je jedan od najvažnijih ugljikohidrata.

Koristi se kao izvor energije kod životinja i biljaka. Jedan je od glavnih produkata fotosinteze i služi kao početna supstanca za respiraciju, tj. disanje.

Na sobnoj temperaturi, limunska kiselina je bijeli kristalni prah, lako topiv u vodi.

Industrijski se može dobiti iz limuna, ali se najčešće dobiva iz šećera fermentacijom pomoću plijesni.

Mrkva je korjenasto povrće, obično narančaste, ljubičaste, crvene, bijele ili žute boje čiji je jestivi dio glavni korijen.

U Starom vijeku mrkva je bila korištena kao ljekovita biljka zbog toga što sadrži znatne količine vitamina..

Rajčica koncentrat je gusta pasta od zrele rajčice iz koje su uklonjene sjemenke i kora.

Proizvodi se na 2 načina – «hot» i «cold break».  Dok «hot break» grije rajčicu na oko 100 °C, «cold break» se odvija na oko 66 °C..

Rajčica prah dobiva se sušenjem koncentrata rajčice na više načina od kojih dominiraju 2 komercijalna – AD («air dried») i SD («spray dried»).

Primjenom direktnog sušenja (AD) proizvod se suši grijanim zrakom na brži način, a rezultat je svjetliji prah.